Közeleg a karácsony, és vele együtt a sütés ideje. Ha szülési szabadságon lévő anyuka, vagy nem szeretne sok időt tölteni a sütéssel, próbálja ki a gyors és ízletes karácsonyi sütik elkészítését a Kendamil zabkásával. A gyerekek imádni fogják, így talán egész évben felveheti a kulináris repertoárába, mint finom nassolnivalót vagy egészségesebb finomságot.
A Kendamil zabkása gondosan válogatott összetevőkből készül, és számos fontos tápanyagot tartalmaz. Ráadásul csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaznak, vagyis olyanokat, amelyeket maga a természet tett az összetevőkbe. Ennek köszönhetően gyors és ízletes finomságokat varázsolhat, amelyek alkalmasak mind a gyermekek, mind pedig mindazok számára, akik nem akarnak túl sokat édesíteni. Kényeztesse magát karácsonykor vagy bármikor máskor. És mindenféle megbánás nélkül. Mi a receptekben felsorolt zabkásákat használtuk az elkészítésükhöz, de gyakorlatilag a Kendamil zabkásacsalád bármelyik tagját felhasználhatja.
Fahéjas keksz
- 150 g Kendamil BIO Tejmentes zabkása szilvával és banánnal
- 1 tojás
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 egy evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés: Keverje össze az összes hozzávalót, és dolgozza kemény tésztává, formázza meg kivágók és díszítőbélyegzők segítségével. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 170 °C-on kb. 12 percig sütjük.
Alkalmas 7 hónapos kortól.
Mézeskalács keksz
- 100 g Kendamil BIO Tejmentes többmagvas zabkása
- 2 tojás
- 150 ml víz
- 1 evőkanál mézeskalács fűszer
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés: Keverje össze az összes hozzávalót, és készítsen csomómentes tésztát. Tegyük a tésztát egy sütőzacskóba, és formázzunk belőle kis kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük. Tipp: Tésztazacskó helyett használhat bármilyen stabilabb zacskót, és vágja le a csücskét. Nyomjuk a tésztát a nyíláson keresztül a sütőlemezre.
Alkalmas 7 hónapos kortól.